In de omgeving

Ontspannen in Wellnessresort de Zwaluwhoeve

Wie zin heeft in een zuiverende saunasessie, culinaire hoogstandjes, een helende massage of een sprankelende beautybehandeling denkt hoogstwaarschijnlijk aan de Zwaluwhoeve. De Zwaluwhoeve is gelegen midden in de mooie Veluwse natuur en is onlangs geheel vernieuwd. Het resort in de stijl van een authentieke boerderij heeft zo meer ruimte en rust gekregen om uzelf weer helemaal op te laden!

De kleedkamers zijn verbouwd, ze zijn nu vier keer zo groot als voorheen, royaal en overzichtelijk. Er zijn nieuwe sauna’s waaronder de rozen- en lavendelsauna, sandelhoutsauna, thujasauna, barrelsauna’s met verschillende fruitige geuren en zelfs is er een strand aangelegd voor de zomerperiode. Verder zijn er ook andere wellness en ontspanningsfaciliteiten bijgekomen en vernieuwd, waardoor de Zwaluwhoeve een grote diversiteit in wellness beleving aanbiedt.

Let op de badkledingdagen. Het is naast iedere dinsdag ook elke eerste en derde zondag en tweede en vierde donderdag van de maand badkledingdag bij de Zwaluwhoeve. U hoeft geen entree te reserveren als u in ons hotel overnacht.

Ontbijten bij Hotel de Tippe smaakt naar meer!
De mensen van het hotel struinen stad, land en erf af, op zoek naar de lekkerste producten van Nederlandse bodem. Ze werken samen met wel vele boeren, bakkers en slagers. Stuk voor stuk trotse ambachtslieden met liefde voor hun vak. U kunt ze proeven tijdens het uw (h)eerlijke ontbijt. De smaakjuweeltjes die zij ontdekken komen uit de streek. Achter de bar verkopen zij een aantal heerlijke streekproducten! Koop een mooi streekproduct zo stimuleert u de boer in zijn bestaan. Alvast onze dank. Ontbijten kan dagelijks tussen 08.30u en 10.00u op de begane grond. U hoeft niet gereserveerd te hebben om gebruik te maken van het ontbijt.

landgoedbanner

Literaire wandeling door Harderwijk

Harderwijk is een oude stad met een rijk verleden. Het Stadsmuseum Harderwijk is zeker een bezoekje waard, maar u kunt vanuit hier ook een literaire wandeling maken onder leiding van twee stadsgidsen. Zij vertellen over schrijvers uit het heden en het verleden, en hun band met Harderwijk. Tijdens deze wandeling krijgt u een mooi beeld van Harderwijk en bezoekt u historische gebouwen zoals de Grote Kerk, die bekend is om de prachtige fresco’s. U moet wel twee weken van te voren reserveren en dat kan bij het Stadsmuseum Harderwijk: www.stadsmuseum-harderwijk.nl.

Kickbiken door Harderwijk of een rondvaart maken vanaf de oude scheepswerf

Direct aan de haven van Harderwijk ligt de oude scheepswerf Veluvia. Vanuit hier kunt u Harderwijk gaan ontdekken per kickbike, een soort step, waarmee u fijn door de straatjes en steegjes van Harderwijk op verkenning kunt gaan.

Wilt u liever het water op, dan kunt u iedere zaterdag om 14.00 uur bij Veluvia inschepen op de Salonboot Jacoba van Reijer voor een mooie rondvaart over de Randmeren of langs het Waterfront van Harderwijk. De boot vaart uit als er minimaal 8 passagiers zijn. Ook zijn hier stoere sloepen te huur waarmee u een tochtje kunt maken. Lees alles over de mogelijkheden op www.veluvia.nl

Dagje pretpark
Weet u nog hoe leuk het was om een dagje naar een pretpark te gaan toen u klein was? Gelukkig zijn pretparken niet gebonden aan leeftijd, dus trakteer uzelf eens op een nostalgisch dagje uit uw dak gaan. Dichtbij Hotel de Tippe vindt u een van de meest populaire pretparken: Walibi Holland met meer dan 40 attracties en shows. Voor meer informatie kijk snel op: www.walibi.nl.

Naar Paleis het Loo en de Koninklijke Stallen
Een bezoekje aan Paleis het Loo mag eigenlijk niet ontbreken. U kunt zelf door het paleis en de tuinen dwalen, maar als u leuke achtergrondverhalen en interessante weetjes wilt horen, ga dan mee met een van de rondleidingen die dagelijks (behalve op zon- en feestdagen) worden gegeven. Vergeet niet even langs het stallencomplex met de koninklijke paarden te gaan: www.paleishetloo.nl.

Meet & greet met een dolfijn
Wist u dat u in het Dolfinarium een hele bijzondere ervaring kan opdoen? Wat dacht u van een meet & greet met een zeeleeuw of dolfijn? Bij het Dolfinarium zijn verschillende programma’s die het mogelijk maken uw favoriete dier te begroeten. Ga mee in het water met de dolfijnen of kies voor een VIP ontmoeting met een dolfijn of zeeleeuw. Nergens anders in Nederland maakt u zoiets mee! Kijk op www.dolfinarium.nl voor alle mogelijkheden en om te reserveren.

Museum pakken
Middenin het Nationale Park de Hoge Veluwe ligt het Kröller-Müller Museum waar de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh en de beeldentuin centraal staan. Als u er toch bent, ga dan ook even langs bij het bezoekerscentrum waar u in het ondergrondse museum het Museonder alles kunt zien over wat onder de grond leeft en heeft geleefd. Voor meer informatie kijkt u op:  www.krollermuller.nl.

In Amersfoort vindt u het Mondriaanhuis, het geboortehuis van de schilder Piet Mondriaan. Naast een permanente tentoonstelling over zijn leven en werk biedt dit museum een podium aan kunstenaars die in zijn lijn zijn verdergegaan: www.mondriaanhuis.nl.

Middagje gamen
In Epe is het Bonami Spelcomputer Museum waar ongeveer 100 spelcomputers speelbaar voor het publiek staan opgesteld: www.spelcomputermuseum.nl.

Shopaholic
Bent u een shopaholic? Dan kunt u in de omgeving van Hotel de Tippe ook uw hart ophalen.

Amersfoort
Shoppen in Amersfoort is een bijzondere ervaring. Er zijn diverse knusse pleintjes, straatjes en winkelcentra en een lange hoofdwinkelstraat waar u alle leuke zaken dicht bij elkaar vindt. De parkeergarages liggen ideaal rond de binnenstad: www.tijdvooramersfoort.nl.

Apeldoorn
Shoppen in Apeldoorn is een feest dankzij het grote en gevarieerde winkelaanbod, de moderne (overdekte) winkelcentra en het bruisende centrum met gezellige winkelstraten en sfeervolle kleine ‘snuffelwinkeltjes’. In Apeldoorn vindt winkels die u niet in iedere doorsnee winkelstad tegenkomt: www.shoppeninapeldoorn.nl.

landgoedbanner